Skip Navigation
We create spaces
that work for people

Elsley House, W1

Having already successfully delivered a fit-out project on the fourth floor of the client’s existing building and having previously worked with a member of their Board, we collaborated with architects Buckley Gray Yeoman to deliver high-quality ‘design and build’ solution to their office fit-out.

A design and build office fit-out in Esley House created a space dedicated to well-being and collaboration.

The brief was to create a space which reflected the client’s high-end business operation with the aim of balancing the comfort and well-being of their team with an enhanced workplace. Buckley Gray Yeoman’s design conceived of a refined office space characterized by the use of bespoke dark timber joinery, brass detailing and a soft pastel colour and fabric palette.

We began by combining two existing spaces. The larger, front end space was designed with a large open plan workplace with sit-and-stand desks throughout. To this, we added a large boardroom and library, three front-of-house meeting rooms, three phone pods and four private offices including a bespoke office and meeting room for the CEO. A separate kitchen and smart WC for visitors were also added.

 

Project
Office
Size
6,577 sq. ft.
Duration
14 weeks

Working closely with the wider design team and through focused Project Management and procurement, we met the project’s deadline and budget making sure the space was ready for our client move in.”

The existing services system was reconfigured and supplemented to provide the correct level of comfort control and mechanical ventilation was added to the boardroom. A completely new LED lighting scheme was introduced with feature light fittings to help achieve the high-end ambience that the brief outline. We laid a stylish hardwood parquet flooring through circulation routes which were complemented with double glazed “crittall” style partitions giving the workplace a very current and classy style. Dark timber panelling and fabric wall coverings were used extensively throughout.

The other small side of the office was dedicated to relaxation and collaboration. To create this environment, we reconditioned the terrace and installed a large bespoke kitchen with Fenix-faced units, Silestone counter-tops and stylish black fittings complete with an island and communal dining space. This has created enough space for lunch, informal working and business social events.

 

 

The project needed to be completed within 14 weeks, which presented a challenge given the level of detail required, such as the high-quality finishes of the bespoke joinery. By working closely with the wider design team and through focused Project Management and procurement, we met the project’s deadline and budget making sure the space was ready for our client move in.

Whether it’s office or industrial, why not send us a brief for your next refurbishment and fit-out project.

Email us at hello@opencreatesspace.com
or call on +44 (0) 20 7240 7711